Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Contract între Casa Unirea și legumicultori

Contract între Casa Unirea și legumicultori

de L M

Casa Unirea se pregătește să intermedieze noi contracte între producători agricoli și retaileri. De data aceasta ar putea fi ceva mai important, pentru că s-a implicat și ministrul Daea, principalul susținător al Casei, alături de mai mulți producători agricoli și mari bazine legumicole din țară. Între ministru și fermieri s-au stabilit condițiile de lucru; mai rămâne ca societatea să găsească și cumpărători pentru achizițiile de legume preconizate. Chiar de la înființare, Casa Unirea a avut parte de reticența majoră din partea mai tuturor, activitatea sa fiind minimă, spre zero, în condițiile în care are un capital social de invidiat, peste 90 milioane de lei.

Producătorii agricoli din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea și Galați au participat, miercuri,10 mai 2023, la o discuție cu ministrul Petre Daea și cu conducerea Casei de Comerț Unirea pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume și a le pune la dispoziția consumatorilor din România, se arată într-un comunicat de presă al ministerului. Potrivit documentului, în cadrul reuniunii, care a avut loc la Ministerul Agricultrii, a fost finalizat proiectul de achiziție pentru legumele și fructele pe care Casa de Comerț le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial.

„Astfel, de săptămâna viitoare vor începe livrările către lanțurile de supermarketuri și alți parteneri. În prezent sunt disponibile cantități de roșii din programul Tomata, castraveți, iar în perioada următoare vor fi gata și căpșune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat”, precizează comunicatul. Autoritățile și fermierii au convenit ca să continue colaborarea lor și pentru alte produse, precum pepenii, prunele și pruneșe uscate, perele, merele și cartofii.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa de Comerț Unirea va asigura preluarea și valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Petre Daea.

„De săptămâna viitoare, conducerea Casei de Comerț Unirea va avea întâlniri cu reprezentanții retailerilor pentru a face cunoscute cantitățile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă și sigură pentru consum de la producătorii autohtoni”, complează comunicatul.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.