Despre Noi

 

WWW.FOCUS-AGRICOL.RO este un „ziar online” dedicat, în special, domeniului agricol și industriei alimentare. Hrana este unul dintre elementele vitale pentru existența omenirii, astfel că asigurarea acesteia a fost, este și va fi esențială pentru oricine.

Populația planetei este în continuă creștere, iar experți la nivel mondial susțin că Pământul nu va mai putea să asigure hrana pentru toată lumea. De aceea, agricultorii sunt puși la încercare să găsească soluții pentru ca populația globului să aibă acces la resurse.

Pentru ca lucrurile să nu fie simple, omenirea se confruntă și cu efectele schimbărilor climatice, cu efecte directe asupra producției de hrană. Uniunea Europeană și-a stabilit ținte extrem de ambițioase de reducere a emisiilor poluante, la care agricultura are o contribuție ce preocupă specialiștii. Acest lucru are efecte directe asupra modul în care se va produce hrana în Europa.

Pe de altă parte, evoluția societății și globalizarea au determinat schimbări majore în percepția asupra producției de hrană. De la statutul de element vital pentru asigurarea existenței, produsele agricole au devenit o marfă, specială, ce-i drept, astfel că fermierii au trebuit să se reinventeze.

FOCUS AGRICOL își propune să țină conectați la realitățile lumii toți actorii din piața produselor agricole și alimentare, și nu numai.

NOTA:

Materialele de pe acest site pot fi folosite doar cu citarea sursei.