Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Casa Unirea cu un singur membru permanent în CA

Casa Unirea cu un singur membru permanent în CA

de L M

Procesul de selecție derulat de Ministerul Agriculturii pentru desemnarea administratorilor la Casa de Comerț Unirea a reușit să desemneze un singur ocupant pentru Consiliul de Administrație al companiei. E drept, numirea este făcută pentru un mandat de 4 ani. Singura procedură de selecție cunoscută a debutat în august 2021și viza alegerea a 5 administratori, dar, 2 ani mai târziu, s-a reușit finalizarea procesului pentru un singur membru în Consiliul de Administrație. Potrivit proiectului de buget pentru acest an, Casa Unirea se așteaptă să ajungă la 10 angajați, față de 2 în 2022, și își menține numărul de șefi, adică cel puțin 7, din care 5 sunt membrii Consiliului de Administrație.

În ședința AGA din 11 aprilie 2023, reprezentanții proprietarului, adică statul, au votat ca Gheorghe Meteleaucă să ocupe unul dintre cele cinci posturi de administrator al Casei de Comerț Unirea. Mandatul lui Meteleaucă este de 4 ani, având în vedere că a parcurs o procedură de selecție în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat.

Nimic nelalocul lui până acum. Numai că unica procedură de selecție demarată de Ministerul Agriculturii, care acționează în numele statului, datează din luna august a anului 2021 și vizează toată cele cinci poziții din Consiliul de Administrație. Iar Ministerul Agriculturii nu spune nimic cu privire la decizia de a numi, oficial prin AGA, un singur administrator. Ceilalți 4 s-au „piedut” pe drum.

Până acum, conducerea Casei Unirea a fost asigurată numai de șefi provizorii, ultimii fiind reconfirmați în funcții în februarie 2023. De remarcat, printre aceștia nu se numără și proaspătul membru din Consiliul de Administrație. Măcar cel care a fost desemnat câștigător al selecției a lucrat în domeniu.

Casa Unirea a suscitat mari discuții și dispute încă de la înființare. Cu un buget de peste 90 milioane de lei, a devenit repede un punct de interes pentru angajări, dar rezultatele sale pentru activitatea pentru care a fost înființată societatea au lipsit aproape cu desăvârșire. Cea mai notabilă activitate a fost la o manifestare grandioasă, organizată de PSD, „vedete” fiind corturile destinate producătorilor agricoli przenți acolo. Între timp, se pare că aceste corturi nu mai au trebuință, așa că sunt vândute. În rate.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.