Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Casa Unirea, locul unde toată lumea este șef

Casa Unirea, locul unde toată lumea este șef

de L M

Casa Unirea se așteaptă ca, în 2023, să câștige peste 19 milioane de lei, de aproape 4 ori mai mult ca anul trecut. Așa prevede proiectul de buget avansat de Ministerul Agriculturii. Totul crește la Casa Unirea, dacă luăm în calcul previziunile din proiectul de buget. Așa că și numărul de personal va crește, chiar de 5 ori față de 2022. Adică ar urma să ajungă la 10 angajați. Partea hilară, dacă se poate spune așa, este că anul trecut au fost 2 angajați, și ăia șefi, dar 7 membri în Consiliul de Administrație.

Societatea Națională „Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea” SA mizează pe venituri de 19,14 milioane de lei în 2023, cu 413% mai mult față de anul trecut, se arată în proiectul de Ordin pus în dezbatere publică de către Ministerul Agriculturii. Pe de altă parte, și cheltuielile cresc, dar în măsură mult mai mare. Se preconizează cheltuieli de 18,423 milioane de lei, cu 737,48% mai mari ca în 2022, când s-au înregistrat cheltuieli de doar 2,497 milioane de lei.

Cheltuielile cu salarizarea sunt cele mai interesante. Pentru acest an, este rezervat un buget de 2,118 milioane de lei, din care 1,12 milioane de lei sut strict pentru salarii, ceea ce înseamnă o creștere cu 742,61% mai mult față de anul trecut. Cheltuielile aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete sunt calculate să ajungă, în acest an, la 952.000 lei, o sumă comparabilă cu cea a salariilor. Creșterea față de anul trecut este de „doar” 293,14% dacă luăm în calcul bugetul salariaților.

Toată această zbatere este pentru a asigura salariile angajaților, care se așteaptă să ajungă la 10. La sfârșitul lui 2022, la Casa Unirea erau trei angajați, dar o medie de 2 în tot anul. Cei doi sunt simplu de identificat; este vorba de directorul general și de cel economic.

În aceste condiții, rezultatul brut a activității companiei în tot anul 2023 este estimat la 717.000 de lei, comparativ cu anul trecut, adică o treime din rezultatul 2022, când s-au înregistrat 2,133 milioane de lei.

Interesant este faptul că cei cinci membri ai Consiliului de Administrație nu au fost renumareți, dacă luăm de bun ce a transmis directorul general al Casei. În 2023, Casa Unirea va ajunge să aibă 10 angajați.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.