Acasă MediuDezvoltare Durabila Forestierii de implică în susținerea comunităților locale

Forestierii de implică în susținerea comunităților locale

de L M

Ca urmare a activităților pe care le derulează, Asfor – Asociația Feorestierilor din România face demersuri pentru susținerea comunităților locale, ca principal bazin de recrutare a forței de muncă. Pe lângă activitățile economice pe care le defășoară, forestierii se implică și în promovarea meșteșugurilor și a tradițiilor, ca elemente ce susțin exploatarea durabilă a pădurilor. Asfor, prin președintele său Ciprian Muscă, s-a implicat în derularea concursului „Tradiții, oameni, natură”, organizat de Adminustrația parcului Național Munții Măcinului, organizat la sfârșitul săptămânii trecute.

Asociația Forestierilor din România – Asfor depune toate eforturile pentru promovarea și susținerea comunităților locale, membrii asociației fiind parte a comunităților locale, iar președintele asociației nu poate face altă politică decât cea a membrilor și a comunităților locale, se arată într-un comunicat de presă al Asfor.

Administrația Parcului Național Munții Măcinului a organizat sâmbătă, 15 iunie, a XIII-a ediție a concursului „Tradiții, oameni și natură”. Evenimentul a avut loc la Centrul de Vizitare Informare din localitatea Greci. Președintele juriului a fost Ciprian Muscă, președitele Asfor.

„Concursul a fost în realitate un pretext pentru întâlnirea anuală a comunităților locale din zona Parcului Național și administrația acestuia. Concursul și-a propus să conștientizeze importanța conservării patrimoniului natural unic din Parcul Național Munții Măcinului în armonie cu păstrarea, respectarea și promovarea valorilor tradiționale din comunitățile învecinate parcului: meșteșuguri, datini, obiceiuri și legende”, precizează comunicatul.

În acest an, la concurs s-au înscris 6 echipaje din comunitățile din zona Parcului Național Munții Măcinului și anume: Niculițel, Izvoarele, Văcăreni, Greci, Jijila și Măcin. Probele concursului au constat din recunoașterea a cinci specii din floră și cinci specii din fauna Parcului Național Munții Măcinului; prezentarea unui cântec sau dans în legătură cu tradițiile locale din zona pe care o reprezintă echipajul; prezentarea în detaliu a unui obicei, meșteșug local din zona pe care o reprezintă echipajul.

„La Greci, a câștigat România și au câștigat comunitățile locale din Dobrogea. (…) Asemenea evenimente au o puternică valoare simbolică. Există, iată, o legătură foarte veche între om și natură. O legătură profundă, iar tradițiile născute din aceasta, priceperea meșteșugarilor și frumusețea cântecelor și dansurilor sunt parte a unei lumi fabuloase care se arată celor care trec pe aceste meleaguri chiar și în această epocă modernă, a digitalizării și mașinilor inteligente”, a declarat Ciprian Muscă.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.