Acasă Stiri internationaleEuropa Barbu susține prelungirea interdicției importurilor de cereale din Ucraina

Barbu susține prelungirea interdicției importurilor de cereale din Ucraina

de L M

Ministrul Agriculturii ia partea fermierilor români în problema importului de cereale din Ucraina care au invadat piața națională. În aceste condiții, susține prelungirea interdicției importurilor ș după data 15 septembrie, când acestea ar expira la nivelul Uniunii Europene.

„Poziția mea a fost foarte clară, așa cum și comisarul european a felicitat România pentru că a semnat un acord cu cele cinci state care sunt afectate de războiul din Ucraina, pentru a prelungi interdicția de la 15 septembrie, sigur că în continuare îmi doresc acest lucru. Sunt sigur că vom lua cele mai bune măsuri, atât economice și financiare, cât și acte normative pentru a sprijini și proteja fermierii români”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, după ședința de Guvern.

La începutul lunii mai 2023, Comisia Europeană a decis să interzică importul de cereale din Ucraina în 5 state, vecine cu această țară: Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România. Decizia a fost luată în urma presiunii fermierilor din aceste state din cauza impactului negativ asupra piețelor cerealelor. Interdicția a fost prelungită până pe 15 septembrie 2023.

Între timp, agricultorii au cerut continuarea acestei interdicții, susținând că, în lipsa acestei măsuri, piețele vor fi inundate din nou de cereale ucrainene la prețuri mult mai mici decât cerealele din statele UE, care trebuie să respecte legislația extrem de restrictivă.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.