Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Microgranturi online pentru fermierii fără bani

Microgranturi online pentru fermierii fără bani

de L M

Începând cu sfârşitul acestei săptămâni, fermierii pot aplica pentru microgranturi de până la 5.000 de euro pentru ieşirea din dificultate sau din incapacitate de plată, a anunțat marți, la Târgu Mureș, Adrian Pintea, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Suma totală pusă la dispoziția beneficiarilor este de 50 milioane de euro.

„Vă anunţ în premieră, începând cu data de 27 mai, avem o colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene şi cu Ministerul Tineretului, astfel încât fermierii pot accesa acele microgranturi de până în 5.000 de euro”, a declarat șeful APIA, informează Agerpres.

„Este o noutate şi pentru fermieri, şi pentru noi, adică nu trebuie să se deplaseze la APIA, fiecare va primi un link, astfel încât toate documentele vor fi încărcate în acea aplicaţie. Avem un plafon de 50 milioane de euro, merge pe principiul <primul venit, primul servit>, orice înregistrare în sistemul informatic se face cu dată, oră, minut, astfel încât să se poată face departajarea corectă. Eu estimez că în maxim 3 zile se vor epuiza aceste fonduri, pentru că sunt foarte mulţi fermieri. Preconizăm undeva în jur la 10.000 de beneficiari. Şi aceştia, până undeva în data de 30 iunie, noi o să trebuiască să-i primim, să-i procesăm şi imediat să facem şi aceste plăţi”, a declarat presei Adrian Pintea.

Potrivit directorului APIA, persoanele fizice nu pot accesa aceste granturi, ci doar cei constituiţi într-o firmă, PFA sau întreprinderi individuale, aflate în dificultate.

„Aceşti bani de fapt ce sunt? Este o sumă de bani, 5.000 de euro, care se acordă pentru aceştia pentru a-şi plăti, de exemplu, datorii restante, facturi restante, datorii la bugetul de stat sau la bugetul local, restanţe la plata imputurilor, deci pentru a veni în sprijinul lor, să iasă din dificultate sau din incapacitatea de plată”, a precizat Pintea.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.