Acasă Stiri internationaleAsia Pacific Tentativă de importuri de gunoaie sub formă de utilaje agricole

Tentativă de importuri de gunoaie sub formă de utilaje agricole

de L M

Granițele României sunt luate cu asalt de transporturi deghizate de deșeuri, iar pentru asta inventivitatea comercianților este extrem de mare. Ultima semnalare a polițiștilor de frontieră de la Marea Neagră arată că frontierele țării au fost forțate de importuri de gunoaie tocmai din Japonia. Oficial, era vorba de utilaje agricole.

Un container sosit din Japonia cu zeci de dispozitive agricole, catalogate ca fiind deşeuri, a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, informează Agerpres.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a anunțat, miercuri, că, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari de la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au identificat în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat, conform documentelor, cu tractoare şi utilaje agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate piese şi dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. De asemenea, printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora, precizează inspectoratul.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Japonia.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de transport deşeuri, arată IGPF.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.