Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Recunoaștere pentru Fondul de Garantare a IMM-urilor

Recunoaștere pentru Fondul de Garantare a IMM-urilor

de L M

Vești bune pentru Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Activitatea Fondului a fost apreciată de Asociaţia Europeane a Instituţiilor de Garantare (AECM), derularea programelor de susținere a IMM-urilor afectate de criza sanitară fiind în centrul atenției asociației. Subprogramul Agro Invest a fost în atenția forului european.

Evoluția FNGCIMM din ultima perioadă, influențată în principal de implementarea programului IMM Invest Romania și a Subprogramului Agro Invest, promovate de către Guvernul României în vederea susținerii antreprenorilor afectați de pandemia Covid 19, a fost remarcată și la nivel european. Partenerii instituționali din cadrul Asociației Europeane a Instituțiilor de Garantare (AECM), ce au o viziune de ansamblu la nivel european, au transmis aprecieri deosebit de favorabile pentru activitatea depusă și pentru rezultatele înregistrate, se arată într-un comunicat de presă al Fondului.

„Este extraordinar ceea ce aţi realizat împreună cu echipa FNGCIMM şi dorim să vă felicităm pentru impresionantul dumneavoastră succes. Prin modul cum aţi condus compania, aţi demonstrat fără nicio urmă de îndoială, rolul esenţial pe care îl joacă instituţiile de garantare, nu doar în vremuri normale, dar mai ales în timp de criză”, au declarat Bernhard Sagmeister, preşedinte şi Katrin Sturm, secretar general al AECM, în mesajul comun de felicitare transmis lui Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

La rândul său, directorul general al FNGCIMM a afirmat că rezultatele activităţii instituţiei, doar în anul 2021, reflectă o creştere de 13% a profitului faţă de nivelul obţinut anul trecut, cu o valoare de 58,575 milioane lei.

„Suntem foarte onoraţi şi încântaţi să primim recunoaşterea eforturilor şi a rezultatelor noastre din partea conducerii Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare. Suntem în egală măsură motivaţi de cele 28.750 IMM-uri care au accesat un număr record de 35.471 garanţii, în mai puţin de un an şi jumătate, în valoare de 17.836.451.515 lei, care au susţinut credite de 21.741.581.940 lei. Rezultatele activităţii FNGCIMM, doar în anul 2021, reflectă o creştere de 13% a profitului faţă de nivelul obţinut anul trecut, cu o valoare de 58,575,002 lei. Aceste rezultate record se datorează parteneriatului dintre FNGCIMM, Guvernul României şi antreprenorii români. Am convingerea că alături de AECM, vom promova cu mai multă intensitate la nivel european interesele IMM-urilor din România şi vom putea contribui, ca partener activ la elaborarea politicilor europene dedicate susţinerii mediului antreprenorial”, a menţionat directorul general al FNGCIMM.

Potrivit sursei citate, cele mai importante teme de interes urmărite de AECM privesc reglementările privind ajutorul de stat relevante pentru schemele de garantare din cadrul pieţei interne UE, programele europene de sprijin şi cerinţele prudenţiale.

Prin vocaţia sa de reprezentare politică, AECM promovează interesele membrilor săi în faţa instituţiilor europene – Comisia Europeană, Parlamentul şi Consiliul European, precum şi în faţa organismelor financiare internaţionale, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii, Fondul European de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare (AECM) este cel mai important organism de promovare a instrumentelor şi a programelor de garantare la nivel european, format din 47 de membri, din 30 de ţări europene.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, având ca unic acţionar statul român, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.