Acasă Focus Agricol Întâlnire de grad înalt între Agricultură și Mediu

Întâlnire de grad înalt între Agricultură și Mediu

de Focus Agricol

Miniștrii Mediului și ai Agriculturii s-au întâlnit ca să rezolve câteva probleme presante în special pentru Agricultură. În centrul atenției a fost legislația de mediu aplicabilă în agricultură, care presupune și emiterea de avize și autorizații, mai ales pentru proiecte finanțate din fonduri comunitare. Nu a fost uitată nici problema legată de despăgubirile pe care agricultorii ar trebui să le primească pentru pagubele produse de animalele sălbatice.

Aplicarea legislaţiei de mediu în derularea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, împăduririle şi crearea de sisteme agro-forestiere pe terenurile agricole degradate au fost câteva dintre aspectele analizate joi de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi ministrul Mediului, Barna Tanczos, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor dintre cei doi oficiali a vizat eficientizarea modului de autorizare a activităţilor agricole în ferme.

Cei doi miniştri au discutat şi despre revizuirea unor acte normative comune în vederea îmbunătăţirii fluxului documentelor, urmărind reducerea timpului pentru eliberarea de avize şi despre necesitatea elaborării regulamentelor de gestionare a situaţiilor de urgenţă specifice tipului de risc, respectiv urgentarea elaborării şi avizării regulamentelor de gestionare a tipurilor de risc (furtuni – vânt puternic şi/sau precipitaţii masive, căderi de grindină, inundaţii produse de ridicarea nivelului pânzei de apă freatică, incendii la vegetaţie ierboasă şi/sau arbustivă).

Nu în ultimul rând, au mai fost analizate subiecte legate de aprobarea în regim de urgenţă a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele şi/sau daunele produse de speciile de faună cinegetică, precum şi obligaţiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice şi proprietarilor de culturi agricole, silvice şi animale domestice pentru prevenirea pagubelor; probleme ce ţin de pescuit şi amenajări piscicole şi acvacultura din ţara noastră; aspecte legate de prevenirea efectelor fenomenelor meteo extreme, precum inundaţii, prin realizarea de îndiguiri şi lucrări pe canalele de desecare, completează comunicatul.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.