Acasă Focus Agricol Obor21, prima cooperativă ţărănească digitală din România

Obor21, prima cooperativă ţărănească digitală din România

de M G

Obor21, prima cooperativă ţărănească digitală din România, lansată chiar înainte de debutul crizei pandemice, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 100.000 de euro. Obor21 oferă acces la produse naturale, neprocesate, pe baza unui concept nou pe piaţa noastră – meatbooking – rezervare înainte de sacrificare. Semn că se poate!

„Contextul imprevizibil al anului 2020 a generat o creştere accelerată în comerţul online, românii urmărind să se aprovizioneze cu o gamă mult mai largă de produse, mai ales din categoria celor esenţiale. De asemenea, evoluţia pieţei arată un interes tot mai crescut către produse proaspete cu o trasabilitate clară, cât mai puţin procesate. Acestea au fost motoarele principale de creştere pentru Obor21.ro, prima cooperativă ţărănească digitală din România”, se arată într-un comunicat al cooperativei, informează Agerpres.

Dinamica vânzărilor a fost determinată şi de o creştere constantă a numărului clienţilor şi, simultan, a valorii comenzilor acestora, ajungând la o medie de 230 lei/client. După primele luni de funcţionare, clientul Obor21.ro s-a conturat ca fiind o persoană cu vârsta cuprinsă între 25 şi 44 de ani, cu venituri medii şi peste medii, preocupată de un stil de viaţă sănătos, pasionată de gătit, de a experimenta gusturi noi. Totodată, o caracteristică de bază a clienţilor este preocuparea pentru un stil de viaţă responsabil, care planifică distribuţia alimentelor cumpărate şi fac achiziţii în consecinţă. 54% dintre clienţii care comandă sunt femei.

„Obor21.ro este puntea digitală dintre sat şi oraş, care oferă acces la carne autentică de la ţară, în condiţii sanitar-veterinare de secol XXI, iar ţăranii crescători de animale au piaţă de desfacere şi venituri fiscalizate. Grija pentru mediu reprezintă o preocupare, astfel că rezervarea cărnii înainte de sacrificare este atât garanţia pentru prospeţime, cât şi soluţia pentru consumul responsabil, sustenabil, fără pierderi şi fără sacrificări nejustificate”, a explicat Florian Mateiţă, cofondator Obor21.

Platforma Obor21.ro a fost lansată în luna februarie 2020 de către Iunia şi Florian Mateiţă, cu o investiţie iniţială de peste 80.000 euro. Carnea rezervată prin intermediul Obor21.ro provine în cea mai mare parte din gospodăriile ţărăneşti din judeţele Botoşani şi Suceava. Aceasta este livrată consumatorului final exclusiv prin curier, în condiţii de temperatură controlată, în cel mult 72 de ore de la sacrificare, însoţită de certificat de calitate.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.