Acasă Focus Agricol ADS scoate la concesiune alte terenuri către tineri fermieri

ADS scoate la concesiune alte terenuri către tineri fermieri

de M G

Agenția Domeniilor Statului (ADS) a demarat cea de a doua sesiune de concesionare de terenuri agricole către tineri fermieri. Până acum a fost făcut public un singur caz în care teren al statului a fost concesionat unui tânăr, din Satu Mare. Oficial, pentru că în prima sesiune au fost mai multe cereri decât pământ, ADS ar fi trebuit să organizeze o licitație pentru desemnarea beneficiarului; nu s-a întâmplat nimic, potrivit site-ului instituției.

Astăzi, 18 ianuarie 2021, a demarat cea de a doua sesiuni de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani, se arată într-un comunicat de presă al ADS. Perioada de depunere a solicitărilor de către tinerii fermieri este 18.01.2021 – 29.01.2021, iar județele pe raza cărora se găsesc terenurile ofertate sunt: Alba, Gorj, Ialomița, Neamț, Satu Mare, Timiș, Teleorman și Vâlcea, precizează comunicatul.

Suprafețele de teren și localitățile unde se găsesc sunt precizate pe site-ul ADS. În total, sunt scoase la concesiune 1696,7316 ha de teren, din care agricol 1313,2559 ha. Cea mai mare suprafață pusă la dispoziția tinerilor, 650 ha de tere agricol, plus alte 72 ha de teren neagricol, provine de la Agromixt Traian, județul Teleorman.

„Persoanele interesate care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pot depune solicitări la sediul ADS sau pe adresa de e-mail a instituției, până la data de 29.01.2021, ora 14:00”, arată comunicatul.

„În data de 27 noiembrie 2020 a avut loc semnarea primului contract de concesionare de terenuri cu destinație agricolă aflate în exploatarea societăţilor comerciale din portofoliul ADS, libere de contract, în suprafață maximă de 50 ha, cu un tânăr fermier absolvent al învățământului de profil, în vederea înființării unei ferme. Lista completă a tuturor fermierilor declarați admiși pentru prima sesiune este disponibilă pe site-ul ADS”, susține documentul.

Potrivit metodologiei de concesionare a terenurilor către tineri fermieri, în cazul în care sunt mai mulți beneficiari eligibili, ADS ar fi trebuit să organizeze licitații pentru desemnarea beneficiarului final. ADS nu precizează nimic despre aceste licitații, pentru că în prima sesiune au fost mai mulți tineri doritori decât pământ pus la dispoziția lor.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.