Acasă Focus Agricol ANIF a trecut la desecări

ANIF a trecut la desecări

de M G

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a pus în funcție pompele pentru desecare ca să scoată apa de pe terenurile afectate de inundațiile produse de ploile de la sfârșitul lunii mai. Activitatea ANIF a acoperit aproape 40% din teritoriul național.

ANIF a pus în funcțiune aproape 50 de stații de pompare zilnic, în medie, pentru a interveni la nivelul a 16 județe afectate de ploile abundente: Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, se arată într-un comunicat de presă al agenției. Vremea a fost în general instabilă, în perioada 22 – 30 mai, existând coduri galbene de precipitații în

Maramureș, Transilvania, Oltenia, Muntenia și Moldova.

„ANIF a răspuns prompt tuturor solicitărilor de desecare venite de la Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, dar și la cererea beneficiarilor privați. Practic, Agenţia a funcţionat cu toate stațiile de pompare de desecare aflate în administrarea sa, disponibile în acele zone. Costurile pentru aceste servicii de desecare sunt asigurate în cea mai mare parte din bugetul ANIF, doar beneficiarii privați având o contribuție extrem de mică, de aproximativ 5% din totalul costurilor pentru lucrările solicitate. Prevenirea inundării localităților și evitarea băltirii apei pe suprafeţe agricole reprezintă unele dintre activităţile principale ale Agenţiei. Lipsa intervenţiei prompte ar fi putut avea consecinţe dezastruoase asupra culturilor şi, în consecinţă, asupra producţiei agricole din acele zone, dar şi asupra bugetului de stat, având în vedere despăgubirile ce ar fi putut fi solicitate”, a declarat Florin Barbu, directorul general al ANIF.

Prin lege, ANIF „desfășoară acţiuni de prevenire şi protecţie a amenajărilor de îmbunătăţiri funciare aflate în administrarea sa faţă de factorii de risc şi a calamităţilor naturale, fenomenelor meteorologice periculoase şi a accidentelor la construcţii hidrotehnice”. În prezent, Agenția deține în administrare peste 443 amenajări de desecare, aflate pe teritoriul a 41 de județe, în suprafaţă totală brută de 3.085.895 ha, din care 1.463.927 ha cu evacuarea apei prin pompare și 1.621.968 ha cu evacuarea apei gravitaţional.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.