Acasă Focus Agricol Agricultura contribuie cu 12% în PIB-ul Egiptului

Agricultura contribuie cu 12% în PIB-ul Egiptului

de A

Rolul critic al agriculturii în economia Egiptului, care contribuie cu 12% la PIB, a consolidat angajamentul guvernului față de durabilitate și dezvoltare rurală, scrie Egypt Today. Ca parte a acestei strategii, 62,4 miliarde lire egiptene au fost alocate Egiptului de Sus în anul fiscal curent, 11% fiind direcționate către guvernoratul Minya. În plus, în cadrul primei etape a inițiativei prezidențiale „Viață decentă”, 43,2 miliarde lire egiptene au fost investite în Minya în diferite sectoare.

Ministra Planificării, Dezvoltării Economice și Cooperării Internaționale, Rania Al-Mashat, a subliniat impactul transformator al acestor investiții în timpul vizitei sale la proiectul Sustainable Agriculture Investments and Livelihoods (SAIL) din Minya. Însoțit de ministrul irigațiilor și resurselor de apă Hani Sweilem, ministrul agriculturii și recuperării terenurilor Alaa Farouk și guvernatorul Minya, Al-Mashat a inspectat mai multe proiecte cheie menite să sporească durabilitatea agriculturii și să îmbunătățească mijloacele de trai în zona Samalut de Vest.

Vizita a evidențiat sisteme avansate de irigare, centrale solare și tipuri de școli agricole. Proiectele, implementate în colaborare cu Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), urmăresc să stimuleze dezvoltarea rurală, să îmbunătățească viața micilor fermieril și să creeze oportunități de locuri de muncă.

Al-Mashat a subliniat alinierea acestor inițiative la parteneriatul Egiptului cu Națiunile Unite, care încurajează eforturile de colaborare între agențiile ONU pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă. Ea a subliniat, de asemenea, importanța modernizării tehnicilor de irigare, cum ar fi trecerea de la irigarea prin inundații la irigarea prin picurare alimentată cu energie solară, pentru a optimiza resursele de apă și a crește productivitatea.

Printre reperele cheie, 1.248 de feddan (un feddan înseamnă 0,420 hectare, n.r.) de-a lungul liniei de irigare Tarfa din Samalut de Vest au fost modernizate pentru a iriga prin picurare folosind energia solară. Proiectele în derulare includ upgrade-uri pentru Stația 12 și Stația13, care acoperă 2.160 de feddan, precum și Station Zero, care se întinde pe 981 de feddan. Dezvoltarea continuă pe două ramuri suplimentare ale liniei Tarfa, cuprinzând 1.105 feddani.

Proiectul a introdus, de asemenea, 12 unități de energie solară pentru irigare la Stația 14 din Minya, alături de 40 de pompe cu energie solară în Egiptul de Sus. Aceste îmbunătățiri au transformat 675 de feddan din 135 de ferme de la metodele tradiționale de irigare la irigarea sustenabilă prin picurare.

Proiectul SAIL pune un accent puternic pe consolidarea capacităților, instruirea a 240 de părți interesate din guvernorate pentru a răspunde nevoilor micilor fermieri. În plus, 125 de beneficiari locali au fost instruiți în practici agricole inteligente din punct de vedere climatic și managementul resurselor naturale. Până în prezent, au fost implementate 66 de școli de teren, împreună cu programe cuprinzătoare de formare pentru manageri și supraveghetori.

În colaborare cu FAO, sunt înființate 172 de noi școli agricole în zonele de proiect. Aceste școli se concentrează pe învățarea participativă, oferind îndrumări agricole și acoperind subiecte critice, cum ar fi cultivarea plantelor și creșterea animalelor și adaptarea la schimbările climatice.

Investițiile și inițiativele din Minya fac parte dintr-o strategie mai amplă de a îmbunătăți durabilitatea în agricultură, de a stimula creșterea economică și de a crea oportunități de locuri de muncă. Prin integrarea tehnologiilor moderne și a soluțiilor de energie regenerabilă, guvernul își propune să consolideze contribuția sectorului agricol la economie, sprijinind în același timp comunitățile locale.

Proiectele subliniază viziunea Egiptului pentru o dezvoltare rurală cuprinzătoare, valorificând parteneriate cu organizații internaționale precum IFAD și FAO pentru a stimula progresul. Pe măsură ce agricultura continuă să joace un rol esențial în economia națiunii, aceste investiții reprezintă un pas vital către reziliența și durabilitatea economică pe termen lung.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.