Autoritățile din Galați au anunțat în luna aprilie că au fost reluate lucrările la sera de plante exotice, după o perioadă în care lucrările au fost blocate din cauza constructorului. Reprezentanții Consiliului Județean Galați spuneau atunci că noua locație va atrage circa 300.000 de vizitatori anual.
Sera va avea specii de cactuşi din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina şi specii de aloe din Africa şi America de Sud.
În corpul vertical al serei vor fi specii de curmali, cocotieri, Papaya și palmieri din Asia (China, Japonia, Laos, Indonezia), America de Nord (Florida și Colorado), din America de Sud (Mexic, Brazilia, Argentina, Guatemala), Madagascar, Malta şi Insulele Canare.
Sera de plante exotice va avea o suprafață de aproximativ 2500 metri pătrați, din care 1.000 de mp pentru activităţi didactice.
Grădina Botanică Galaţi, secție a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, este cea mai tânără grădină botanică din România, înfiinţată în anul 1990, când conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a agreat şi aprobat preluarea unei suprafeţe de 18 ha ce aparţinea municipalităţii.