Acasă Focus Agricol 1.000 de elevi, în vizită la Zimbrăria Neagra

1.000 de elevi, în vizită la Zimbrăria Neagra

de A

Zimbrăria Neagra, din cadrul Romsilva – Directia Silvica Dambovita este un punct de atracție pentru elevi și profesori, un obiectiv interesant de vizitat cu ocazia programelor de tipul Școala Altfel sau Săptămâna Verde.

Direcția Silvică Dâmbovița apreciază că, până la data de 15 iulie, în baza protocoalelor semnate cu instituțiile de învățământ județene, circa 1.000 de levi din Dâmbovița vor fi vizitat zimbrăria.

Zimbrăria Neagra este situată la mai puțin de 100 de kilometri de București si la 30 de kilometri de Târgoviște.

La rezervația de zimbri puteți admira, în prezent, 28 de exemplare, din care 10 masculi și 18 femele, ce trăiesc pe 166 de hectare de pădure.

Toți zimbri au nume care încep cu ”RO”, precum Rococo, Rotunda, Rogojan, Romario, Roberta, ș.a.m.d.

Recent, 4 zimbri au fost transferați la Grădina Zoologică din Argeș.

Zimbrul are corp masiv și puternic atingând la maturitate o greutate de 800-1.000 kg, la mascul și 500-700 kg, femela. Înălțimea la greabăn ajunge la 2,2 m, iar lungimea este în medie de 280 cm. Zimbri sunt animale de longevitate medie, 20-25 ani.

Cu toate că trăiesc în captivitate, zimbrii sunt animale mândre și sfioase și nu le place să se apropie prea mult de oameni.

În timpul sezonului de vegetație, de când apare iarba și pană la căderea primilor fulgi de zăpadă, zimbri se hrănesc cu ce le oferă pădurea (iarba, frunze, muguri, lăstari), nefiind necesara, cu excepția sării, intervenția omului decât ocazional. Iana, zimbrii sunt total dependenți de ce li se administrează, iar mâncarea constă in furaje fibroase și furaje concentrate.

Zimbrăria Neagra s-a înființat în 1983, în administrarea Romsilva Ocolul Silvic Bucsani, cu scopul adaptării speciei în zona de câmpie a acestui animal. Atunci, au fost aduși la Bucșani 18 zimbri din țară, dar și câteva exemplare din străinătate.

Inițiativa refacerii în Romania a acestui fond faunistic prețios al pădurilor din Munții Carpați, ce adăposteau odinioară numeroase turme, a început acum 46 ani, când la 12 noiembrie 1958, a fost adusa, din Polonia, o pereche de zimbri în pădurea Silvuț- Hațeg, județul Hunedoara.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.