Acasă Focus Agricol Bulgaria ar putea recolta peste 6 milioane de tone de grâu

Bulgaria ar putea recolta peste 6 milioane de tone de grâu

de A

Peste şase milioane de tone de grâu ar urma să fie recoltate în 2024, spune ministrul Agriculturii şi Alimentaţiei, Georgi Tahov. El a lansat campania de recoltare în cadrul iniţiativei „Pâinea Păcii” în satul Zlatitrap, regiunea Plovdiv, a informat ministerul.

Conform datelor preliminare, producţia estimată va fi cuprinsă între 6,1 – 6,3 milioane de tone de grâu şi peste 800.000 de tone de orz. Suprafeţele care se preconizează a fi recoltate în acest an cu grâu sunt de aproape 1,1 milioane de hectare, iar cele cu orz, aproximativ 0,16 milioane de hectare, a precizat Tahov.

„Echilibrul pâinii în ţara noastră va fi asigurat. Condiţiile meteo favorabile din prezent ne dau încredere că va fi la un nivel ridicat calitatea recoltei”, a spus Tahov, potrivit Agerpres.

În opinia sa nu este aşteaptată o creştere a preţului pâinii, pe baza randamentelor aşteptate, care ar fi de peste 500 kg/ha. În privinţa preţurilor de achiziţie la grâu, ministrul a precizat că acestea sunt preţuri de schimb. Există o capacitate neutilizată de circa 80% în spaţiile de depozitare a cerealelor din ţară, astfel că nu vor fi îngrijorări cu privire la recoltarea şi depozitarea noii culturi, a adăugat ministrul.

În opinia sa, Bulgaria continuă să fie un factor semnificativ pe piaţa internaţională a cerealelor destinate consumului uman, exportând grâu în peste 30 de ţări. În privinţa cotelor pentru importurile de cereale din Ucraina, el şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi menţinute. „Sper că vom primi răspunsul la această întrebare la viitorul Consiliu pentru Agricultură de la Bruxelles”, a spus Tahov.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.