Acasă Focus Agricol Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa e la Suceava

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa e la Suceava

de A

A fost inaugurat cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, investiție de 10 milioane de euro.

GRAMPET Group, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi din Europa Centrală şi de Sud-Est, a inaugurat în această dimineață cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, situat la granița cu Ucraina, în Dorneşti (judeţul Suceava), la frontiera cu Ucraina.

Noul complex de transbordare cereale este o investiție de 10 milioane euro și reprezintă o contribuție suplimentară la un flux mai bun de mărfuri spre și dinspre Ucraina, un răspuns al României atât la criză provocată de agresiune Rusiei, cât și sprijinirea Ucrainei, care înseamnă, totodată, și sprijinirea țării noastre.
În luna octombrie, anul trecut, prin România au tranzitat peste patru milioane de tone de cereale, o ţintă pe care ne-am propus-o, pe care am atins-o şi pe care am promis-o Ucrainei. Continuăm să investim, chiar dacă fluxurile s-au mai redus pentru că o Europă rezilientă este o Europă mai conectată, în primul rând, prin infrastructură de transport, mai ales prin această zonă spre Ucraina și Republica Moldova, spune Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
”România trebuie să fie parte din reconstrucția Ucrainei, iar infrastructura de transport va juca un rol esențial în rapiditatea și eficiența acestei reconstrucții. Este nevoie de investiții, mai ales în infrastructură de transport feroviar, în așa fel încât traficul care astăzi se desfășoară pe sistemul rutier să fie redirecționat către sistemul feroviar, care este mult mai eficient și mai puțin poluant. Încurajăm astfel de investiții, care pun în valoare infrastructura feroviară existentă”, spune Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.