Acasă Focus Agricol Rabla pentru tractoare. Fermierii primesc 20.000 euro pentru un tractor

Rabla pentru tractoare. Fermierii primesc 20.000 euro pentru un tractor

de A
Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. Ministerul Mediului anunță că sprijină micii fermieri prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Anul acesta, în Bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu sunt alocate 500 de milioane de lei pentru acest program, iar valoarea ce poate fi acordată unui beneficiar la achiziţionarea unui tractor sau a unei maşini agricole autopropulsată este de aproximativ 20.000 de euro, cuantumul finanţării urmând a fi stabilit prin ghidul de finanţare.

”Prin programul Rabla pentru tractoare, aceștia vor primi până la 20.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro. Am aprobat, în ședința de guvern, Hotărârea în acest sens.
Mecanismul de desfășurare este simplu: beneficiarul casează o rablă, o mașină veche, un tractor vechi și primește un voucher pentru achiziția unui tractor. În prezent, la AFM, este în curs de elaborare ghidul de finanțare. Urmează să finalizăm și schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că, în cel mult 30 de zile, vom avea acest ghid gata pentru a fi pus la dispoziția potențialilor beneficiari”, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Acesta spune că se bucură că în România există producători pentru astfel de echipamente, pentru că, de foarte multe ori, banii cu care finanţează din bugetul Fondului pentru Mediu achiziţia de autovehicule noi şi mai puţin poluante ajungeau să plece în afara României, ajungeau fie în China, fie în alte ţări, de multe ori nici măcar în Uniunea Europeană.

„Prin acest program vom sprijini producătorii agricoli să-şi achiziţioneze tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesoriile agricole aferente, noi, mai puţin poluante, ceea ce va conduce la dezvoltarea economică durabilă a României pe termen lung şi, totodată, la asigurarea unui mediu mai curat, deoarece beneficiarii programului vor trebui să predea spre casare un autovehicul, tractor sau maşină agricolă autopropulsată uzată”, a declarat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.