Acasă Focus Agricol Scumpirea zahărului a triplat profitul producătorului Tereos

Scumpirea zahărului a triplat profitul producătorului Tereos

de A

Producătorul francez de zahăr Tereos, care anul trecut şi-a vândut fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş), a raportat miercuri o triplare a profitului net, până la 448 milioane de euro, în anul financiar 2023/24, graţie preţurilor mai mari la zahăr, transmite Reuters.

Vânzările grupului francez au crescut cu 9%, până la 7,14 miliarde de euro, în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2024, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 15%, până la 1,13 miliarde de euro.

„Aceste rezultate se datorează în principal impactului preţurilor, dar a existat şi un impact de pe urma volumelor cu o producţie record în Brazilia”, a subliniat directorul financiar de la Tereos, Gwenael Elies, într-o conferinţă de presă.

Datoria netă a grupului, un subiect urmărit cu atenţie de investitorii de pe piaţa de obligaţiuni, a coborât până la 2,37 miliarde de euro la 31 martie 2024, de la 2,7 miliarde de euro în urmă cu un an, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, scăderea preţurilor la zahăr în UE la finele lui 2023, pe fondul estimărilor referitoare la ample livrări globale, ar putea afecta rezultatele înregistrate în acest an, a avertizat anterior directorul general de la Tereos, Olivier Leducq.

Grupul francez Tereos a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012, însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014. În primăvara anului trecut, fabrica de zahăr din Luduş a fost preluată de doi antreprenori români de la grupul francez Tereos. Cumpărătorii au fost Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.