Acasă Focus Agricol Povestea cireșelor cu gustul copilăriei. Erika Șerban, fondator “Livada cu Cireșe BIO Erika”

Povestea cireșelor cu gustul copilăriei. Erika Șerban, fondator “Livada cu Cireșe BIO Erika”

de A

Livada cu Cireșe BIO Erika, situată în Comuna Nicorești, județul Galați, este o livadă tânară care se întinde pe o suprafață de 20 ha, din care aprox. 15,7 ha plantate cu cireși în sistem super-intensiv, dotată la cele mai înalte standarde.

Inspirată de dorința de a oferi consumatorilor un produs autentic, de înaltă calitate și cu gustul copilăriei, livada cultivă cireșe în conformitate cu cele mai stricte standarde ecologice. Aceasta inițiativă nu doar că promovează un stil de viață sănătos, ci și demonstrează cum responsabilitatea față de mediu și comunitate poate merge mână în mână cu succesul economic. De-a lungul anilor, compania a reușit să extindă prezența cireșelor BIO pe piață, fiind acum disponibile în lanțuri de supermarketuri și magazine eco/bio, astfel reușind să ducă mai departe povestea cireșelor BIO Erika, care readuc pe mese gustul copilăriei.

”M-am născut într-o perioadă a lucrurilor simple și autentice, înainte de revoluție, când fructele și legumele erau cu adevărat sursă de sănătate, aveau gustul tradițional și nu erau stropite cu tratamente periculoase. Copilăria mea a fost îmbogățită de bucuria simplă a lunilor de iunie, când curtea străbunicilor mei se transforma într-un paradis al cireșelor dulci și zemoase. Pe măsură ce au trecut anii, timpurile s-au schimbat, iar străbunicii mei au plecat dintre noi. A rămas însă în inima mea vie amintirea acelor zile ale sfârșitului de an școlar, când cireșele coapte marcau începutul vacanței de vară. Erau vremuri când bucuriile erau puține și fiecare mică victorie era sărbătorită cu o excursie la țară, în mijlocul naturii, unde mâncam pe săturate cireșe proaspăt coapte”, spune Erika Șerban, fondator “Livada cu Cireșe BIO Erika”.

Ea spune că mereu și-a dorit să retrăiască acele momente din copilărie și să aibă propria livadă de cireși, așa cum erau cireșii din curtea bunicilor.

”Inspirată de aceste amintiri prețioase și de dragostea pentru produse sănătoase, în 2016, am decis cu familia să demarăm un proiect ambițios: o livadă de cireșe bio, înființată pe fonduri europene. Acest proiect nu este doar un tribut adus copilăriei mele, ci și un angajament de respectare a regulilor de sustenabilitate și a tradiției, pentru toți cei care vor mânca din cireșele produse în această livadă. Astăzi, când gust cireșele din propria livadă, fiecare fruct îmi amintește de zilele însorite din curtea străbunicilor și de dulceața simplă a copilăriei. Prin „Cireșele BIO Erika”, îmi doresc să ofer și altora bucuria pură pe care o simțeam eu când eram copil, dar Livada cu Cireșe BIO Erika este mai mult decât gustul copilăriei, este performanță de ultimă generație îmbinată cu tradiție și sustenabilitate, este o livadă tânără care se bucură de cele mai noi tehnologii, dar care respectă natura, astfel încât gustul cireșelor este spectaculos, inconfundabil”, spune Erika Șerban.

La Livada cu Cireșe BIO Erika, certificarea ecologică nu este doar un simplu simbol pe etichetă, ci o poveste de dedicare și respect față de natură.

”Am pornit din start cu o viziune clară: aceea de a aduce pe mesele oamenilor cireșe cultivate nu doar pentru gustul lor deosebit, ci și pentru impactul pozitiv asupra mediului. Într-o lume unde rapiditatea și conveniența adesea înving, Livada cu cireșe BIO Erika a ales un drum mai greu, dar cu semnificație profundă”, adaugă ea.

Transformarea terenului într-o livadă bio a necesitat trei ani de muncă plină de provocări. În așa numita reconversie, fiecare pas a fost atent monitorizat. Controalele, atât cele programate, cât și cele neprogramate, nu doar că asigurau conformitatea cu standardele stricte, dar erau și momente de reflecție asupra impactului fiecărui detaliu asupra pământului roditor. Nu era vorba doar de a nu folosi chimicale dăunătoare, ci de a crea un echilibru sustenabil între pământ, plante și oameni.

”Obținerea certificării a fost celebrată nu ca un final, ci ca o promisiune pentru viitor, un angajament continuu pentru excelentă și integritate. Fiecare cireașă de la Livada cu Cireșe BIO Erika poartă gustul acestei integrități, al unei munci ce respectă ritmurile naturii și cele mai înalte standarde ecologice sub o infrastructură și dotări tehnologice de ultimă generație. Povestea de la Livada cu Cireșe BIO Erika este una despre răbdare, despre înțelegerea profundă a naturii și despre o pasiune neclintită pentru agricultura care hrănește mintea, sufletele și gusturile. Este o poveste despre cum, dintr-o bucată de pământ, se poate crea nu doar mâncare, ci un viitor mai curat pentru toți. Cireșele BIO Erika sunt fructe crescute cu dragoste, care poartă aroma zilelor de vară din copilărie și puritatea unei practici agricole care privește spre viitor”, menționează Erika Șerban.

Cireșele ecologice, cultivate cu mândrie în Livada cu Cireșe BIO Erika, își definesc gustul printr-o bogăție și profunzime deosebită, rezultat al respectului companiei față de ritmurile naturii și al utilizării exclusiv a practicilor agricole ecologice.

”Specificul cireșelor noastre bio este că ele capătă nu doar un gust distinct, ci și o valoare nutrițională îmbunătățită, fiind cultivate în deplină armonie cu mediul înconjurător, fără a recurge la substanțe chimice sintetice.  Această abordare îmbunătățește nu doar calitatea gustului, ci și puritatea fructelor noastre, oferind consumatorilor o experiență culinară autentică și sănătoasă”, mai spune ea.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.