Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Bani pentru tractoare de la Fondul pentru mediu

Bani pentru tractoare de la Fondul pentru mediu

de L M

Fix în prag de alegeri, Ministerul Mediului anunță demararea programului prin care se suvenționează achiziția de tractoare, mașini agricole, dar și echipamente folosite de aceste utilaje. Finanțarea totală este de 500 milioane de lei, de la Fondul pentru mediu. Alte detalii nu sunt cuprinse în proiectul de HG pus în dezbatere publică de către Ministerul Mediului, doar că noile echipamente vor trebui să fie „mai puțin poluante”. Ce înseamnă asta, nu se știe, dar trebuia făcută legătura cu fondul de finanțare. „Misterul” programului va fi dezvăluit în Ghidul de finanțare, care va apărea în 30 de zile de la adoptarea HG.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pus în dezbatere publică proiectul de HG pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. Bugetul pus la dispoziție este de 500 milioane de lei, pentru un program multianual de ajutor de stat.

„În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se finanțează proiecte pentru protecţia mediului constând în achiziţionarea tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, noi, mai puţin poluante”, se arată în proiectul de HG.

Ghidul de finanțare al programului va fi aprobat prin Ordin al ministrului mediului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

Alte detalii nu sunt.

Prin fondurile derulate de instituțiile ce țin de Ministerul Agriculturii, se derulează programe cu fonduri însemnate, de la bugetul de stat și din finanțări comunitare, care asigură achiziția de tractoare și alte mașini agricole, inclusiv echipamente ce se folosesc împreună cu aceste utilaje agricole. Astfel, finanțarea de Fondul pentru mediu efectiv dublează activitatea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) din acest punct de vedere. Dar, în acest mod simplu, și alt minister se poate lăuda că ajută fermierii.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.