Acasă Stiri economiceBanci & Asigurari Asigurări de la ministrul Agriculturii că plătește ajutorul de 100 euro/ha

Asigurări de la ministrul Agriculturii că plătește ajutorul de 100 euro/ha

de L M

Ministrul Agriculturii dă asigurări că fermierii vor primi ajutorul promis de 100 de euro/ha, dar și ajutorul pentru zootehnie. Vestea bună este că fondurile necesare au fost identificate și alocate în acest scop. Vestea proastă este că plata acestui ajutor nu a început pe 15 mai, așa cum a mai promis acum câteva zile ministrul, dar, cum alegerile locale și europarlamentare bat la ușă, banii vor intra în conturile fermierilor cât de curând. Ministrul nu a precizat de unde provin sumele promise și ce alte proiecte nu vor fi onorate pentru că rămân fără sursă de finanțare.

„Ne-am onorat angajamentele luate în fața fermieriloe”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, miercuri, într-o postare pe Facebook. „Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol”, a precizat acesta.

În total, vor fi alocate 1,86 miliarde de lei pentru susținerea financiară a acestui ajutor, astfel încât toți beneficiarii eligibili să îl primească. Pentru sectorul vegetal se estimează că este nevoie de peste 1,53 miliarde de lei, peste 141 de milioane de lei vor ajunge la pentru crescătorii de porci, iar mai mult de 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

„Actul normativ care permite efectuarea plăților este pregătit și va fi adoptat în următoarea ședință de guvern”, a spus ministrul, care a precizat că imediat ce actul normativ va deveni oficial, centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili.

„Ne ținem de cuvânt și ne respectăm toate angajamentele luate în urma discuțiilor cu reprezentanții fermierilor! Le mulțumesc fermierilor pentru încredere! Acest Guvern respectă munca fermierilor noștri și susține afacerile românești care produc hrană sănătoasă!”, a ținut să completeze Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit postării de pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.