Acasă Focus Agricol Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA

Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA

de A

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), anunță finalizarea liniei de producție de fertilizanți din SUA. Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producție de 8.000 litri/zi.

Activitatea se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similar cu cea din România, și vor fi utilizate bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure.

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea liniei de producție fertilizanți din SUA și să onorăm primele comenzi pentru fertilizanții ecologici produși de Norofert în SUA. Am realizat un pas esențial în strategia de creștere a afacerii, produsele noastre ridicându-se la standardul tehnologic pe care piața americană îl cere. Fertilizanții și produsele pentru sănătatea solului sunt bazate pe microorganisme dezvoltate în laboratorul din România. Proiectul de accesare a pieței americane a început în 2020, iar de atunci am făcut pași importanți, precum omologarea și crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în această piață, testări în câmp certificate, participări la târguri de agricultură pentru prezentarea produselor și recent, semnarea contractului de distribuție care acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota”, spune Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert.

Piața din SUA este o piață matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp și în care schimbările climatice au un impact redus asupra recoltelor comparativ cu Europa de Est.

Linia de producție de fertilizanți este complet automatizată, astfel compania va avea un număr redus de angajați în primul an de activitate. Investiția în linia de producție în valoare de 250.000 de euro s-a derulat prin intermediul companiei Norofert AG, filială cu sediul în Watertown, Dakota de Sud.

Filiala Norofert AG este o companie înființată în martie 2024, în care grupul deține pachetul majoritar de 51%, iar domnul Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, 49% din acțiuni. Colaborarea cu Dl. Lamb și lansarea liniei de producție din SUA sunt rezultatul unui proces de negociere și due dilligence desfășurat de conducerea companiei Norofert de mai bine de un an.

Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu. Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol, linii care vor cunoaște dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convențională, cât și din cea ecologică, cu o nișă nouă a produselor convenționale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piața de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital și 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative. Obligațiunile corporative ale companiei sunt tranzacționate în piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.