Acasă Focus Agricol Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro din 15 mai

Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro din 15 mai

de A

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va demara în perioada următoare plata subvenției de 100 euro/hectar, ajutorul pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol pentru capacitatea de producție în condiții minime de bunăstare deținută de fiecare beneficiar.

Ministrul Florin Barbu a stabilit cu echipa de conducere a MADR și cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) că ținta pentru a demara aceste plăți este data de 15 mai.

“Așa cum am promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc si pasăre. Fermierii vor primi acești bani chiar dacă plafonul estimat inițial pentru plata despăgubirilor va fi depășit. În acest sens avem în vedere o suplimentare a bugetului, pentru a asigura cuantumul de 100 de euro tuturor beneficiarilor eligibili”, a declarat Florin Barbu.

Centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili, imediat după aprobarea suplimentării bugetului necesar.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.