Acasă Focus Agricol Cererile de Plată în cadrul Campaniei 2024 se depun până la 7 iunie

Cererile de Plată în cadrul Campaniei 2024 se depun până la 7 iunie

de A

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2024, este data de 7 iunie 2024, inclusiv, conform prevederilor Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 127/03.04.2024 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată pentru anul 2024.

NOUTĂȚI în Campania 2024:

Campania de primire a Cererilor de plată se va încheia la data de 7 iunie 2024.

Față de campaniile precedente, în Campania 2024 nu există perioadă de depunere cu penalități.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online din versiunea internet.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/animalele neconforme.

Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.