Acasă Focus Agricol Fermierii mai au doar două luni pentru accesarea creditelor Rural Plus

Fermierii mai au doar două luni pentru accesarea creditelor Rural Plus

de A
Două luni mai au la dispoziție agricultorii care vor să acceseze granturi garantate de stat prin care să-și finanțeze proiectele de investiții cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea și extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerințele actuale de climă și digitalizare etc. La 30 iunie 2024, programul dedicat agricultorilor, prin care creditele gen Rural Plus sunt garantate în proporție de 90% de către stat prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), se va închide.
Acest tip de credit se acordă și de către CEC Bank, fiind o componentă a programului guvernamental IMM Plus, cu dobânzi subvenționate.

Prin acest Program guvernamental, beneficiarii pot accesa finanțări garantate până la 90% cu garanții de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Durata maximă de finanțare este de până la 72 de luni în cazul creditelor de investiții, respectiv 36 de luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru, iar valoarea maximă nu poate depăși 5.000.000 de lei, în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru, respectiv 10.000.000 de lei pentru creditele de investiții. Valoarea cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate  depăși 10.000.000 de lei. Pentru sectoarele agriculturii primare, pescuitului și acvaculturii, valoarea maximă cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate depăși 5.000.000 de lei.

Ajutorul de stat sub formă de grant, de care beneficiază antreprenorii în cadrul componentei RURAL Plus, acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum și comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanției.

Cererile pot fi îndreptate către sucursalele CEC Bank din întreaga țară. Prin acestea se pot solicita împrumuturi de 5-10 milioane de lei (în funcție de destinația creditului) pe o perioadă de trei până la șase ani. Împrumuturile sunt acordate prin RURAL PLUS, componentă a programului guvernamental IMM PLUS.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.