Acasă Focus Agricol Revizuirea politicii agricole comune va fi votată marți

Revizuirea politicii agricole comune va fi votată marți

de A

Eurodeputații vor vota marți o revizuire specifică a politicii agricole comune (PAC) a UE pentru a reduce sarcina administrativă și pentru a conferi fermierilor o flexibilitate mai mare.

Pentru a accelera adoptarea măsurilor, Parlamentul a convenit să trateze dosarul în conformitate cu procedura de urgență. Propunerea prezentată de Comisie prevede o revizuire a Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal PAC. Eurodeputații vor vota propunerea Comisiei cu modificările tehnice propuse de Consiliu.

Într-un vot separat marți, plenul trebuie să decidă dacă să se opună propunerii Comisiei pentru a permite o mai mare flexibilitate statelor membre atunci când aplică o altă condiție PAC: cerința de a menține proporția dintre pășunile permanente și suprafața agricolă peste 5% în comparație cu 2018 (GAEC 1).

Revizuirea PAC modifică normele pentru trei „condiționalități” de mediu pe care fermierii trebuie să le îndeplinească pentru a primi finanțare. Aceasta oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate țărilor UE pentru a acorda derogări de la standardele PAC dacă există probleme legate de aplicarea lor și probleme cauzate de condițiile meteorologice extreme. Fermele mici cu o suprafață mai mică de zece hectare ar fi exceptate de la controale și sancțiuni dacă nu respectă normele PAC.

Ca răspuns la protestele fermierilor, președintele Comisiei pentru agricultură a trimis Comisiei Europene, la 20 februarie, o scrisoare în care a identificat șase domenii în care sunt necesare acțiuni concrete și imediate pentru a aborda dificultățile cu care se confruntă fermierii.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.