Acasă Focus Agricol Uniunea Crescătorilor de Păsări din România se angajează să își modifice statul de funcționare

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România se angajează să își modifice statul de funcționare

de A

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și mai multe companii pentru a înlătura îngrijorările concurențiale identificate care au condus la declanșarea investigației pe piața producției și/sau comercializării cărnii de pasăre din Romania.

Investigația vizează comportamentul producătorilor și/sau comercianților de carne de pasăre, precum și al asociației din care aceștia fac parte care ar fi participat la schimburi de informații sensibile, în cadrul unor întâlniri ale asociației, iar companiile ar fi intenționat să limiteze livrările de carne de pasăre, ceea ce ar fi putut restrânge concurența pe piața din România.

Angajamentele propuse de UCPR și companiile investigate se referă, în special, la anonimizarea și agregarea informațiilor care pot circula în cadrul asociației, prin implementarea unui sistem de tip black box, care va primi și centraliza informațiile transmise de companii. În plus, companiile investigate au propus implementarea unor proceduri interne privind fluxurile de informații atât interne, cât și externe și a unor programe de conformitate cu legislația în domeniul concurenței.

Astfel, UCPR se angajează să își modifice statul de funcționare, urmând să prelucreze și să disemineze doar informații agregate despre evoluția pieței cărnii de pasăre. De asemenea, va disemina buletine informative către terți și le va publica pe pagina proprie de internet, www.avicultura.ro.

Părțile implicate în investigație sunt Transavia SA, Ave Impex SRL, Vis Agri SRL, Safir SRL, Avi-Top SA, Avicola Buzău SA, Avicola Dragoș Vodă SA, Avicod SA, Agricola Internațional Bacău SA, Agrisol International RO SRL și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România.

Consiliul Concurenței invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observații cu privire la angajamentele propuse până la data de 10 mai 2024.

După ce analizează observațiile primite, Consiliul Concurenței poate solicita modificarea propunerii de angajamente și/sau poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.