Acasă Focus Agricol Rachetele antigrindină din Bulgaria vor acoperi 2,2 milioane de hectare

Rachetele antigrindină din Bulgaria vor acoperi 2,2 milioane de hectare

de A

Sezonul de combatere a căderilor de grindină în Bulgaria a început la 10 aprilie, cu rachete antigrindină care vor acoperi o suprafaţă de 2,2 milioane de hectare în regiunile Pazardzhik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Vidin, Montana, Vratsa şi Pleven din 11 puncte de comandă şi 262 de puncte de lansare, a anunţat Ministerul bulgar al Agriculturii, transmite BTA.

În acest an, sezonul de combatere a căderilor de grindină a început mai devreme ca de obicei din cauza unor temperaturi mai ridicate la începutul lunii aprilie, care sunt favorabile formării norilor de grindină, notează Agrepres.

Agenţia pentru combaterea grindinei (HAS) şi-a asigurat operaţiunile cu 11.793 de rachete antigrindină. În cazul în care căderile de grindină au o frecvenţă şi intensitate mai mare pe parcursul sezonului, HAS este pregătită să cumpere rachete suplimentare, pentru care au fost alocate fonduri de la bugetul de stat.

Sezonul de combatere a căderilor de grindină în 2024 va fi monitorizat prin intermediul a şapte staţii radar din Bulgaria.

Potrivit HAS, mai puţin de 1% din terenurile agricole protejate au fost afectate de căderile de grindină în 2023. Un număr total de 15.042 de rachete antigrindină au fost trase pe parcusul sezonului 2023, un număr aproximativ egal cu cel din anul anterior.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.