Acasă Focus Agricol Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri

Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri

de A
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că va planta circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă. Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri.
De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantații pe 2.381 hectare precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 726 de hectare.
Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantații, refaceri a plantațiilor calamitate, de întrețineri ale plantațiilor și a suprafețelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.
În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.
Regia Națională a Padurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.