Acasă MediuDezvoltare Durabila Bani de la AFIR pentru repararea sistemelor de irigații

Bani de la AFIR pentru repararea sistemelor de irigații

de L M

Din fondurile europene 2021-2027, AFIR lansează o sesiune pentru finanțarea de proiecte ce vizează moderniarea infrastructurii de irigații. Fondurile nu sunt de neglijat, fiind vorba de 400 milioane de euro. În prezent, AFIR are deschisă o sesiune de depunere de proiecte pentru înființarea de sisteme de sisteme de irigații, acolo unde nu au fost niciodată. Contrar așteptărilor, oferta nu prea are căutare, în condițiile în care țara este lovită de secetă. De la 15 ianuarie 2024, au fost depuse doar 8 proiecte, în valoare totală de 3,3 milioane de euro, adică vreo 3% din banii puși la bătaie. Pentru aceste proiecte, sesiunea de depunere se termină pe 14 mai.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații finanțate prin intermediul intervenției DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027, se arată într-un comunicat de presă al AFIR.

Potrivit documentului, solicitanții de finanțare pot depune cererile de finanțare începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00 prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenției – www.afir.ro. Data limită până la care se primesc cererile de finanțare este 15 iulie 2024, ora 16:00.

Alocarea stabilită pentru sesiunea de primire cererilor de finanțare aferentă intervenției DR-25 „Modernizarea infrastructurii de irigații” este de 400 milioane de euro. Beneficiarii eligibili pentru fondurile alocate acestui program sunt Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), înființate în conformitate cu legislația în vigoare.

Valoarea maximă a finanțării care se poate obține pentru modernizarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-25 este de 1,5 milioane de euro/ beneficiar, iar sprijinul public este de 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile.

„Pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere a sesiunii (15 martie – 14 aprilie 2024) este de 90 de puncte, ulterior acesta scade treptat, până la pragul minim de 40 de puncte aferent ultimei etape lunare (15 iunie – 15 iulie 2024)”, precizează comunicatul.

Depunerea solicitărilor de finanțare se face on-line pe www.afir.ro, unde, la secțiunea Finanțare, este disponibil și Ghidul solicitantului și anexele aferente DR-25 necesare pentru întocmirea documentației în vederea depunerii cererilor de finanțare, completează comunicatul.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.