Acasă Focus Agricol DN Agrar va dezvolta ferma Straja

DN Agrar va dezvolta ferma Straja

de A

DN Agrar Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, anunță planurile pentru extinderea capacităților de producție prin obținerea finanțării pentru ferma Straja. Compania va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească SA pentru dezvoltarea fermei, pentru echipamente și achiziția animalelor. În plus, pentru acest proiect, DN Agrar va contribui cu 20,78% din surse proprii.

 Finanțarea proiectului și condițiile aferente sunt supuse aprobării acționarilor în cadrul AGEA din 12 martie 2024.

„Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare. Am consolidat grupul în ultimii ani prin noi achiziții și în 2023 am demarat proiectul Straja prin care ne propunem extinderea capacității de producție cu 5.000 de bovine și care va permite dublarea cifrei de afaceri până la sfârșitul anului 2027. În prezent pentru această nouă fermă creștem șeptelul la DN Agrar Prodlact. Ne propunem operaționalizarea începând cu trimestrul 3 din 2024, cu 600 de vaci de muls. Urmează o perioadă de creștere treptată a capacității de producție, iar maximul va fi atins la finalul anului 2027. Continuăm eficientizarea activității Grupului prin digitalizare și prin modernizare și ne dorim să menținem rate de creștere atractive pentru companie și să consolidăm parteneriatul cu noii investitorii atrași în ultimii ani prin Bursa de Valori București”, spune Jan Gijsbertus de Boer, președintele Consiliului de Administrație, CEO DN Agrar Group.

Ferma Straja se va întinde pe o suprafață de 10 hectare, va avea 2 rotoare pentru muls și va atinge capacitatea maximă în 3 ani, cu o producție de lapte estimată la aproximativ 100.000 litri de lapte pe zi, la finalul lui 2027.

„Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru Exim Banca Românească și suntem încântați că, prin acest parteneriat cu DN Agrar Group, putem susține agribusiness-ul românesc. Parteneriatele încheiate cu companii de referință ale economiei reprezintă un indicator clar al capacității noastre de a identifica și structura soluții financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne și conferă statutul de finanțator favorit pentru companii”, afirmă Traian Halalai, președinte executiv al EximBank.

DN Agrar Group, formată din 13 societăți, dintre care 4 ferme specializate în creșterea bovinelor de lapte și producția de lapte de vacă, desfășoară o activitate integrată oferind inclusiv servicii de logistică și transport de lapte de vacă la nivel național și european. În domeniul cerealelor, grupul cultivă peste 7.000 de hectare, cu cereale și furaje, în principal pentru a asigura hrana celor aproximativ 14.000 de animale existente în fermele DN Agrar Group. În 2023, cantitatea de lapte livrată de către fermele de vaci ale DN Agrar Group a fost de aproximativ 55 milioane de litri de lapte, un plus de aproximativ 14% comparativ cu anul 2022.

DN Agrar Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din februarie 2022.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

Exim Banca Românească este o bancă universala 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de credit după active. Banca oferă clientilor săi corporate produse și servicii care acoperă întregul ciclu de finanțare precum și tranzacționale – finanțări, garanții, asigurări, produse de trezorerie, cash management, factoring și trade finance.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.