Acasă Focus Agricol Peste 90% din fermele din România sunt afaceri de familie

Peste 90% din fermele din România sunt afaceri de familie

de A

Aproximativ 730.000 de ferme din România sunt afaceri de familie, reprezentând mai mult de 90% din totalul de peste 800.000 de ferme, a afirmat marţi Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

„De când am venit în cadrul acestor asociaţii profesionale, mă refer la federaţia LAPAR, am văzut foarte multe sincope. Foarte multe adrese privind închiderea fermelor de familie. (…) În momentul în care discut de o entitate, de o societate comercială, trebuie să fac referire la macroeconomia ţării respective. Politica României nu permite mai mult decât a face un business tip spot, pe o perioadă foarte scurtă de timp”, a menţionat Nicu Vasile, în cadrul unui eveniment, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, la nivel naţional, circa 245.000 de ferme de familie sunt în faliment din cauza „politicii pe care o facem la nivel european, dar şi a politicii de distribuţie pe care o avem la nivel naţional”.

Potrivit acestuia, nu se poate face un plan de afaceri pe o perioadă mai mare de doi ani din cauza profitului foarte mic care se obţine.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.