Acasă Focus Agricol Purcari de extinde în Turcia

Purcari de extinde în Turcia

de A

Purcari Wineries (WINE) a achiziţionat 90% din compania nou-formată HTA Danişmanlik Turizm Diş Ticaret Limited Şirketi, din Istanbul, Turcia, conform unui raport al producătorului de vinuri transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pachetul minoritar de 10% va fi păstrat de Husnu Tayanc, un administrator de afaceri experimentat şi partener local al Purcari.

”Purcari Wineries PCL, producătorul de vin de întâietate din Europa Centrală și de Est, a anunțat achiziția participației de 90% din compania nou-formată HTA Danişmanlik Turizm Diş Ticaret Limited Şirketi. Pachetul minoritar de 10% va fi păstrat de Husnu Tayanc, un administrator de afaceri experimentat și partener local al Purcari. Compania este situată la adresa Sultan Selim Mah Eski Büyükdere Cad No 61 Ușă Interioară No 2 Kağıthane/ İstanbul, Republica Turcia. Înființarea Companiei în Turcia este un pas înainte pentru a spori amprenta și poziția Purcari pe piață, în regiunea Orientului Mijlociu și Africa. Actuala achiziție face parte din strategia comercială a Grupului de dezvoltare de noi piețe, după deschiderea unui birou necomercial de reprezentare în China în 2019 și a unei companii comerciale în Ucraina în 2021”, informează compania.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Purcari a raportat venituri de 252,5 milioane de lei, cu 26% mai mari față de cele din primele trei trimestre ale lui 2022. Profitul net s-a ridicat la 43,7 milioane lei, în creştere cu 24%.

Evaluarea bursieră a Purcari Wineries se ridică la 608,18 milioane lei.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.