Acasă Focus Agricol Producătorul de înghețată Alpin a fost preluat de PAG Private Equity

Producătorul de înghețată Alpin a fost preluat de PAG Private Equity

de A

PAG Private Equity, fond de investiții alternative, la nivel mondial, a convenit achiziția unui pachet majoritar de control în Food Union Europe, un important furnizor de înghețată și produse congelate pentru consumatori, prezent în șase țări europene. Food Union deține compania românească de producție și distribuție a înghețatei Alpin (Alpin 57 Lux SRL). Tranzacția, aflată în așteptarea aprobării finale din partea autorităților de reglementare, s-a realizat prin achiziția de acțiuni de la fondator și alți acționari privați.

Detaliile financiare specifice sunt confidențiale.

„PAG Private Equity a investit în Food Union Europe începând din februarie 2017. Credem ferm în poziția sa de neegalat în principalele sale piețe din Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Norvegia și România. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu managementul actual pentru a susține creșterea și extinderea continuă a Food Union, în special pe piața profitabilă a înghețatei din România și a gustărilor sănătoase, cu mărcile noastre consolidate și oferta noastră de produse de înaltă calitate”, a declarat Lincoln Pan, partener și copreședinte, Private Equity la PAG.

După finalizarea tranzacției și obținerea aprobării din partea autorităților de reglementare, care se așteaptă în trimestrul 1 din 2024, controlul operațional complet asupra producției de lactate și înghețată și distribuția directă către consumatori în Europa va trece la PAG, acționar existent și membru al Consiliului de Administrație al entităților Food Union Europe. Aceste operațiuni includ mărci din Letonia (Rīgas piena kombināts, Valmieras piens și Premia FFL), Estonia (Premia TKH), Lituania (Premia KPC), Danemarca (Premier Is, Hjem Is și Frast), Norvegia (Isbjorn Is și Den Norske Isbilen) și România (Alpin57Lux).

Arturs Cirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa, și managerii generali anteriori ai companiilor din grup, inclusiv Natalia Gelshtein-Kishsh, director general al Alpin, vor continua să conducă Food Union Europe, care va opera sub același nume corporativ, în actuala structură de afaceri.

„Food Union este astăzi un jucător puternic, rezilient și bine poziționat în regiunile în care anticipăm o creștere în viitor. Prin investiții în curs și viitoare în tehnologii de fabricație, automatizare și excelență operațională în general, ne așteptăm la o consolidare suplimentară pe piețele interne și la exporturi, în anii următori”, a spus Arturs Cirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa.

PAG Private Equity este un investitor activ în industria alimentară, în special în domeniul alimentelor congelate. Tranzacțiile recente includ achiziționarea a două companii din Australia din sectorul alimentar și de consum – Patties, un binecunoscut furnizor de mărci de gustări savuroase, aperitive, prânzuri, deserturi, precum și Vesco, un producător de alimente congelate de înaltă calitate prezent în Australia și Noua Zeelandă. Aceste achiziții se adaugă la portofoliul existent de produse de consum al PAG, care include, de asemenea, francize de retail (Craveable Brands), companii de procesare și producție a cărnii de pui (The Cordina Group și Shandong Fengxiang Co. Ltd.) și producători de lactate (Youran Dairy).

Alpin (anterior cunoscut sub numele de Alpin57Lux), fondat în 1994 ca afacere de familie, este acum una dintre cele mai mari companii de înghețată din România. Fabrica de înghețată a devenit parte a Food Union în 2016. Cu peste 100 de sortimente de înghețată sub diferite mărci, noi produse sunt create în fiecare an. Cele mai populare mărci sunt Transalpina, Fulg de nea, Polar Autentic, Sandwich și o serie de nouă produse HoReCa. Alpin57Lux a oferit o gamă de produse de patiserie și brutărie congelate încă din 2001.

PAG este un fond de investiții global de top, concentrat pe zona Asia-Pacific, având trei strategii de bază: Credit & Markets, Private Equity și Active Reale. PAG administrează capitalul în numele a aproape 300 de investitori de fonduri instituționale, inclusiv unii dintre cei mai sofisticați alocatori globali de active. PAG are peste 300 de specialiști în investiții în 15 birouri cheie și aproximativ 55 de miliarde de dolari americani în active sub management.

Food Union Europe este o companie de bunuri de consum care dezvoltă mărci locale și livrează produse în principal în Europa. Food Union este în prezent cel mai mare producător de înghețată în țările baltice și în Danemarca, iar grupul deține o poziție puternică pe piața în Norvegia și România. Food Union este lider de piață în produse lactate proaspete în Letonia și deține poziții solide în mai multe categorii de lactate în țările baltice. Începând cu ianuarie 2024, cel mai mare acționar majoritar al Food Union Europe este PAG Private Equity, o firmă globală de investiții alternative.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.