Acasă Focus Agricol Producătorii de vin din Republica Moldova vor fi scutiți de obligativitatea certificării

Producătorii de vin din Republica Moldova vor fi scutiți de obligativitatea certificării

de A

Producția alcoolică și vitivinicolă autohtonă va fi scutită de obligativitatea evaluării conformității. O lege care prevede acest lucru a fost adoptată astăzi de Parlament în lectura a doua, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede armonizarea legislației naționale în domeniul producției alcoolice și producției vitivinicole la rigorile Uniunii Europene.

Odată cu excluderea certificării, responsabilitatea pentru calitatea produselor revine, în întregime, agenților economici. Pentru aceeași producție, provenită din import, se va menține certificarea obligatorie.

De asemenea, se exclude obligativitatea ținerii carnetului de viticultor, deoarece acesta conține informații similare celor din factura fiscală și din alte documente care însoțesc marfa la comercializare.

Totodată, pentru a oferi posibilitate producătorilor de struguri ce dețin suprafețe mici de plantații viticole, însă cu potențial pentru industria vinicolă, dar și cei cu struguri de masă, solicitați de consumator, să-și comercializeze marfa, actul adoptat prevede ca limita de suprafață preconizată pentru înregistrare în Registrul vitivinicol să fie redusă la 0,1 hectare.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.