Acasă Focus Agricol Romsilva pune pe piaţă 25.000 de pomi de Crăciun

Romsilva pune pe piaţă 25.000 de pomi de Crăciun

de A

Aproximativ 25.000 de pomi de Crăciun vor fi scoşi la vânzare în sezonul sărbătorilor de iarnă de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, prin unităţile sale teritoriale.

Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad (18.898), iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Pomii cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale.

„Preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva”, precizează Romsilva.

Romsilva subliniază faptul că Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.