Acasă Focus Agricol Ministrul Agriculturii participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii participă la Consiliul AgriFish

de A

Ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, participă în data de 20 noiembrie 2023, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care are loc la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme importante pentru sectorul agricol al țării noastre, astfel: posibilitățile de pescuit pentru 2024, concluzii privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE până în 2040, situația actuală a propunerii de regulament privind noile tehnici genomice (NGT), silvicultura.

Consiliul va desfășura un schimb de opinii pe baza prezentării de către Comisie a propunerilor sale privind stabilirea posibilităților de pescuit în Oceanul Atlantic și în Marea Nordului, precum și în Marea Mediterană și în Marea Neagră.

În cadrul unei sesiuni publice, miniștrii agriculturii vor încerca să aprobe concluzii privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE.

Președinția spaniolă va furniza informații cu privire la stadiul lucrărilor în desfășurare referitoare la propunerea de regulament privind plantele obținute prin anumite tehnici genomice noi și produsele destinate alimentației umane sau animale. La acest punct, se așteaptă ca delegația croată să transmită, de asemenea, informații pe această temă.

În cursul unei sesiuni publice, Comisia va informa miniștrii cu privire la punerea în aplicare a Strategiei UE pentru păduri pentru 2030, delegația austriacă va transmite informații referitoare la grupul „Pentru pădure”, iar delegația germană va comunica oficialilor europeni măsurile de sprijin pentru țările partenere în ceea ce privește defrișările.

În plus, tot în sesiune publică, delegația italiană va transmite Consiliului informații cu privire la rolul fermierilor în asigurarea durabilității zonelor rurale, iar delegația franceză va expune o informare cu privire la o aplicare parțială a GAEC 8 pentru 2024.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.