Acasă Focus Agricol Rusia pune o cotă de 24 milioane tone la exportul de cereale

Rusia pune o cotă de 24 milioane tone la exportul de cereale

de A

Rusia caută să menţină cota sezonieră la exportul de cereale la un nivel ridicat, ceea ce probabil nu va afecta livrările, după încă o recoltă majoră de grâu, transmite Bloomberg.

Probabil va fi stabilită o cotă la exportul de cereale de 24 milioane de tone în a doua jumătate a sezonului, din 15 februarie şi până la finalul lunii iunie, a anunţat agenţia rusă de presă Interfax, citând declaraţia adjunctului ministrului Agriculturii, Oksana Lut. Nivelul cotei pentru grâu nu a fost specificat.

„Nivelul cotei la exportul de cereale este destul de generoasă”, ceea ce înseamnă că probabil nu va limita exporturile, a apreciat Dmitry Rylko, directorul firmei ruse de consultanţă IKAR.

În timp ce Rusia a folosit anterior cotele la export pentru cereale pentru a majora livrările interne, Kremlinul imită plafonul introdus pentru 2022, ceea ce înseamnă că va fi un impact redus pe pieţele globale. Evoluţiile reflectă o altă o recoltă majoră pentru ţara care şi-a consolidat poziţia de principal furnizor mondial de grâu după invadarea Ucrainei.

Războiul declanşat de Rusia – inclusiv blocada şi bombardarea porturilor – a împiedicat exporturile ucrainene de produse alimentare. În contrast, traderii ruşi au depăşit dificultăţile financiare şi logistice, reuşind să facă livrări record.

Interfax a precizat că în cota la exportul de cereale sunt incluse şi livrările din teritoriile ucrainene ocupate de forţele ruse.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.