Acasă Focus Agricol România va exporta grâu în Indonezia

România va exporta grâu în Indonezia

de A

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a deschis o nouă piața pentru export – grâu în Indonezia. Eforturile Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-au concretizat în acest sens. Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu a primit confirmarea de la Ambasada Republicii Indonezia, printr-un mesaj al Ministrului Agriculturii de Jakarta, în ceea ce privește exportul diferitelor produse agricole, în special grâu, din România către Republica Indonezia.

Certificatul de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de către Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplinește criteriile de selecție ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziției boabelor de grâu.

“Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia. Această colaborarea între statele noastre, demarată în cadrul sectorului agricol întărește legătura dintre cele două țări și promovează principiile comerțului international. Apreciem foarte mult eforturile pe care Guvernul României și ANSVSA le întreprind pentru a asigura calitatea și siguranța produselor agricole exportate către Republica Indonezia“, s-a menționat în mesajul primit de la Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la București.

În data de 9 octombrie, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, și vicepreședintele Ioan Oleleu au avut plăcerea de a primit vizita Excelenței Sale Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la București.

Ambasadorul a prezentat interesul Indoneziei de a importa grâne din România, care se bucură de o tradiție bogată în producția de grâne de înaltă calitate, iar intenția de a importa astfel de produse din țara noastră este o veste extrem de bună pentru agricultura românească, arată ANSVSA.

“Suntem convinși că această colaborare va aduce beneficii atât pentru producătorii noștri de grâne, cât și pentru economia României în ansamblu. Vom lucra strâns cu autoritățile indoneziene pentru a facilita acest schimb comercial și pentru a asigura că produsele noastre ajung în condiții optime pe piața indoneziană”, a afirmat cu acel prilej, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Prin acțiunile sale, ANSVSA creează oportunități pentru producătorii români prin deschiderea unor noi piețe de export.

”Fermierii noștri pot, astfel, să-și valorifice produsele de înaltă calitate în întreaga lume și să confirme statutul României de actor important în domeniul agriculturii și al industriei alimentare”, mai arată ANSVSA.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.