Acasă Focus Agricol Cuantumuri pentru stabilirea avansurilor în sectorul zootehnic

Cuantumuri pentru stabilirea avansurilor în sectorul zootehnic

de A

Ministerul Agriculturii a publicat proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.447/2023 pentru aprobarea în anul 2023 a realocării sumelor şi stabilirea condiţiilor de acordare a avansului pentru plăţile directe decuplate finanţate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

Intervenţiile vizate sunt: PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte, PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită, PD-23 Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte, PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine.

Prin proiectul de ordin propus se asigură tratamentul echitabil şi nediscriminatoriu faţă de solicitanţii de plăţi directe care deţin exclusiv animale şi care, nu ar putea beneficia altfel de plata avansului.

Cuantumurile propuse pentru stabilirea avansurilor sunt: PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte – 338 euro/cap; PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită – 279 euro/cap; Sprijin cuplat pentru venit – bivoliţe de lapte – 169,19 euro pe cap; PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine – 16,9448 euro/cap.

„Adoptarea în regim de urgenţă a prezentului proiect de act normativ va permite beneficiarilor acestor intervenţii să dispună de fondurile necesare asigurării inputurilor pentru desfăşurarea activităţii în sectorul zootehnic, ţinând cont şi de condiţiile economice dificile pe care le traversează fermierii în această perioadă”, se menţionează într-un comunicat al MADR.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.