Acasă Focus Agricol Barbu vrea limitarea adaosului comercial și la cozonac

Barbu vrea limitarea adaosului comercial și la cozonac

de L M

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ar vrea prelungirea actului normativ prin care se limitează adaodul comercial pentru anumite produse alimentare. Mai vrea și adaptarea listei la nevoile românilor. Demnitarul gândește în perspectivă și, pe lista cu alimente, ar vrea să fie introdus și cozonacul, fără de care sărbătorile de iarnă nu sunt cum ar trebui să fie. Consiliul Concurenței susține că aplicarea acestei măsuri, de limitare a adaosului comercial, a limitat creșterea prețurilor sau a determinat chiar ieftinirea alimentelor.

Ne dorim acest lucru (n.r. – să se prelungească măsura limitării adaosului comercial). Vor intra produse suplimentară pe această listă, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la conferința de presă după ședința de Guvern.

„Aceste produse le voi discuta, așa cum au fost discutate și la aprobarea ordonanței, cu toți factorii implicați, atât procesatorii, cât și retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă și cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanță”, a precizat demnitarul.

„Vă dau un singur exemplu. Cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanță în perioada sărbătorilor de iarnă”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, prelungirea ordonanței prin care se introduse această măsură va fi discutată cu factorii de decizie. „Poate fi și acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanță să fie prelungită și să fie incluse în această ordonanță și alte categorii de produse”, a completat ministrul Agriculturii.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.