Acasă Focus Agricol Belgia devine cel mai mare producător de pere din UE

Belgia devine cel mai mare producător de pere din UE

de A

Belgia a devenit oficial cel mai mare producător de pere al Uniunii Europene, reprezentând aproape un sfert din totalul ofertei din blocul economic, relatează The Brussels Times.

Anul acesta, Belgia este pe cale să producă un record de 412 milioane de kilograme de pere, marcând o creștere de 19% față de anul precedent. Creșterea producției de pere este atribuită în mare măsură condițiilor meteorologice din Belgia din ce în ce mai favorabile, inclusiv un amestec de soare și ploaie fără secete sau inundații extreme. Ca urmare, se așteaptă ca perele să aibă dimensiuni mai mari.

Industria în plină expansiune a perelor atrage, de asemenea, interesul producătorilor de mere. Suprafața de teren alocată cultivării perelor a crescut cu 2.000 până la 3.000 de hectare în ultimul deceniu, însumând acum aproximativ 11.000 de hectare.

În schimb, producția de mere în Belgia a scăzut cu 15%, aproximativ 203 milioane de kilograme fiind așteptate să fie produse în acest an.

Creșterea robustă a producției de pere înseamnă nu doar o victorie pentru agricultura belgiană, ci schimbă și dinamica peisajului producției de fructe din UE.

În timp ce recolta de pere din Belgia s-a descurcat bine în acest an, industria sa de cireșe are un început dificil de an. Prețul cireșelor a crescut la 10-12 euro pe kilogram din cauza penuriei europene. Un sezon slab de vegetație timpurie, marcat de ploi abundente, a redus masiv recolta belgiană.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.