Acasă Focus Agricol Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

de A

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 120.000 de tone de grâu din România şi 120.000 de tone de grâu din Franţa, la o licitaţie internaţională, transmite Reuters.

Marfa din România va fi expediată între 25 octombrie – 10 noiembrie.

Săptămâna trecută, GASC a cumpărat alte 60.000 de tone de grâu din România.

Instituţia a cerut furnizorilor să prezinte oferte pe baza preţului free-on-board (FOB), iar plata ar urma să se facă la vedere (imediat) utilizând fonduri provenite de la Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).

Grâul românesc a avut cel mai scăzut preţ la licitaţie, iar traderii spun că plafonul neoficial de preţ stabilit de Rusia face grâul rusesc mai puţin competitiv.

„Preţul minim neoficial de export al Rusiei pare că reprezintă o frână pentru ofertele ruseşti prezentate la licitaţia GASC. Diverse companii au oferit un preţ free-on-board (FOB) de 270 de dolari pe tonă pentru grâul rusesc, permiţând grâului provenit din România şi Bulgaria să fie oferit la un preţ mai scăzut”, susţine un trader german.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.