Acasă Focus Agricol Cinci țări, și România, cer extinderea interzicerii grâului ucrainean

Cinci țări, și România, cer extinderea interzicerii grâului ucrainean

de A

Ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, a declarat vineri că Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia sprijină extinderea, până la finalul anului, a interzicerii de către UE a importurilor de cereale din Ucraina către acele ţări, transmite Reuters.

În luna mai, Uniunea Europeană a permis Bulgariei, Ungariei, Poloniei, României şi Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui, permiţând în acelaşi timp tranzitul acestor mărfuri pentru export în altă parte. Această interdicţie urmează să expire pe 15 septembrie.

„Sprijinim interzicerea importurilor în ţările noastre până la finalul anului. Vreau să spun, chiar în cazul în care nu se aprobă prelungirea, unele ţări vor introduce propriile lor restricţii. Declaraţia noastră este clară”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, la o conferinţă de presă.

De asemenea, miniştrii Agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia au fost de acord să sprijine subvenţiile pentru tranzitul cerealelor şi vor ca alte produse să fie adăugate pe lista interdicţiilor de import, cum ar fi zmeura, în cazul Poloniei, a adăugat el.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.