Acasă Focus Agricol Apemin Tușnad are în plan investiții de 46 milioane lei

Apemin Tușnad are în plan investiții de 46 milioane lei

de A

Apemin Tușnad, una dintre cele mai mari companii din categoria apelor minerale naturale, care îmbuteliază brand-urile Tușnad, Artesia și Izvorul Ascuns, estimează că cifra de afaceri va depăși 85,7 milioane lei în 2023, cu 7% peste valoarea înregistrată în 2022. Creșterea e susținută de investițiile realizate în ultimii trei ani, în valoare de aproape 35 de milioane de lei, din care circa 75% s-au direcționat spre creșterea performanței echipamentelor tehnologice.

În prima jumătate a acestui an, vânzările au înregistrat un volum cu 10,6% mai mare decât anul trecut. Compania are în plan investiții de peste 46 milioane lei în următorii trei ani.

“Preocuparea noastră principală rămâne utilizarea sustenabilă a resurselor de apă minerală naturală și conservarea perimetrului hidrologic natural Tușnad. De aceea, prioritizăm optimizarea proceselor de îmbuteliere existente și investim într-o linie nouă, cu tehnologie de înaltă performanță. De altfel, investițiile constante în digitalizare și în eficientizarea proceselor operaționale ale companiei contribuie semnificativ la posibilitatea de a oferi în continuare consumatorilor apă minerală naturală de cea mai înaltă calitate”, a declarat Gyarfas Kurko, președintele Consiliului de Administrație Apemin Tușnad.

Compania precizează că a depășit dificultățile cu care s-a confruntat industria de profil, generate de creșterea costurilor operaționale și fragmentarea pieței, care e susținută de expansiunea mărcii private și scăderea puterii de cumpărare.

”Eforturile depuse pentru păstrarea calității apei, eficientizarea continuă a proceselor operaționale și orientarea către cele mai înalte tehnologii de producție au păstrat afacerile companiei în creștere constantă, înregistrând o creştere medie cu 8% a cifrei de afaceri în ultimii trei ani”, mai arată compania.

Apemin Tușnad are în derulare anul acesta proiecte de investiții în valoare de șase milioane lei în echipamente tehnice, infrastructura de acces și sisteme IT. Pentru următorii doi ani, compania pregătește o strategie complexă de investiții în cadrul căreia a bugetat circa 40 de milioane de lei pentru extinderea depozitului de produse finite și o linie de îmbuteliere nouă, de ultimă generație.

“Anul viitor, vom avea la Tușnad o suprafață de depozitare de aproximativ 8.000 mp, de aproape patru ori mai mare decât în urmă cu cinci ani, cu capacitate de 8.000 de paleți pentru produs finit și estimăm că vom continua extinderea. Din 2018, producția a crescut cu 30%, datorită intensificării cererii pentru produsele noastre și a complexității portofoliului companiei. Factorul-cheie e tehnologia avansată de îmbuteliere, care ne permite să păstrăm calitatea apei, din momentul captării până pe rafturile magazinelor, în ciuda provocărilor privind lanțul logistic și a creșterii costurilor operaționale din industrie”, completează Magyari Ors, director general Apemin Tușnad.

Unitatea de producție din Tușnad are, în acest moment, două linii de îmbuteliere pentru PET, cu o capacitate totală de 30.000 de butelii pe oră și spațiu de depozitare de peste 5000 mp. Până la finalul anului 2023, și-a propus să îmbutelieze 114.000.000 litri de apă, asigurând 5% din necesitatea de consum la nivel național.

Potrivit oficialilor companiei, cele mai mari provocări ale business-ului rămân accesul la resursă umană calificată și educaţia in formare a consumatorului în privința alegerii apei potrivite pentru diversele ocazii de consum.

Apemin Tuşnad este una dintre cele mai mari companii din piaţa apelor minerale din România. Are în portofoliu brand-urile Tușnad, Artesia și Izvorul Ascuns.

Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tușnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tușnadu Nou, iar activitatea unității de producție a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tușnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior, fiind bogată în minerale. Sărurile minerale care se regăsesc în apa minerală naturală Tușnad sunt calciu, magneziu, sodiu, potasiu și bicarbonați – esențiale pentru hidratarea corectă a organismului.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.