Acasă Focus Agricol Lăptăria cu Caimac ia 9,5 milioane euro de la CEC Bank

Lăptăria cu Caimac ia 9,5 milioane euro de la CEC Bank

de A

CEC Bank a acordat o finanțare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuța, deținător al brandului Lăptăria cu Caimac. Finanțarea include facilități atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, fiind destinată refinanțării portofoliului de credite al companiei de la Exim Banca Românească și ProCredit Bank.

Agroserv Măriuța a fost asistată pentru această refinanțare, cât si pentru demararea finanțării bancare pentru proiectele de investiții privind stația de biogaz și sistemul de spălare a ambalajelor, de către EY România.

„Finanțarea agriculturii a fost și este mereu o prioritate pentru CEC Bank. Ne bucurăm să începem o nouă colaborare în acest domeniu cu un jucător important, deținător al întregului lanț de producție – de la ferma vegetală și ferma zootehnică la fabrica de produse lactate premium. Proprietarii Lăptăriei cu Caimac au astfel avantajul unui business integrat, care permite controlul activ al calității pe întreg lanțul de aprovizionare iar noi, prin această nouă finanțare, continuăm să susținem prosperitatea afacerilor locale”, a declarat Laura Mihai, director Direcția Clienți Mari CEC Bank.

Agroserv Măriuța este listată pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piață de aproximativ 62 de milioane de lei.

„Compania noastră este una integrată, acoperind întregul proces de producție, de la cultura de câmp, la ferma de vaci și până la producția lactatelor Lăptăria cu Caimac. Strategia Agroserv Măriuța pentru următorii ani se concentrează pe o dezvoltare atât pe orizontală, cât și pe verticală, având drept obiectiv principal diferențierea pe piața din România, prin furnizarea de bunuri și servicii de calitate superioară. Colaborarea cu CEC Bank este pentru noi un real ajutor, deoarece ne oferă o eficiență ridicată în gestionarea costurilor financiare curente și reprezintă o validare a viabilității planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung, deschizând calea pentru finanțarea proiectelor noastre imediate, precum stația de biogaz și sistemul de spălare a ambalajelor”, a declarat Cornel Dănilă, director general, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuța este o companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MILK, ce desfășoară o activitate agricolă mixtă de cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor. Începând cu anul 2018, compania și-a adăugat o nouă arie de business și anume procesarea laptelui de vacă, respectiv obținerea de produse lactate – lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, produse acidofile

În prezent, Lăptaria cu Caimac produce și comercializează o gamă extinsă de lactate: lapte integral, iaurturi, smântână, brânză, cașcaval și derivate, dezvoltând permanent gama oferită. Cele mai recente lansări ale companiei sunt: gama de Kefir ce conține două  produse obținute prin dublă fermentație – culturi lactice și drojdii și gama de cașcavaluri feliate.

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârșitul lui 2022.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.