Acasă Focus Agricol Grup Șerban Holding a cumpărat o fermă de bovine din rasa Angus

Grup Șerban Holding a cumpărat o fermă de bovine din rasa Angus

de A

Conducerea Grup Șerban Holding anunță introducerea în portofoliul de afaceri a unei noi direcții de business, anume creșterea bovinelor pentru carne. În acest sens, Interagroaliment, parte din companie, a achiziționat o fermă de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, județul Bacău.

În prezent, ferma găzduiește 450 de bovine Angus și se întinde pe o suprafață de 135 de hectare de teren.

Investiția în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, de la momentul inițial și până în prezent.

Strategia Companiei pentru fermă implică utilizarea unui sistem de rotație a pășunilor care să permită solului să se regenereze natural, fără necesitatea fertilizării chimice, fiind astfel asigurat un mediu de viață sănătos pentru animale.

În cadrul fermei, o vacă Angus poate crește un vițel de 350 de kilograme, cu laptele produs de aceasta și iarba disponibilă pe pășunea fermei. Conform calculelor companiei, un astfel de vițel poate fi vândut cu aproximativ 1.100 de euro.

În ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acestui segment de business, compania urmărește să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025.

”Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potențial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piața de carne în viu”, precizează compania.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.