Acasă Focus Agricol Marocul vrea să importe oi din România

Marocul vrea să importe oi din România

de A

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut vineri, 5 mai 2023, o întâlnire în format videoconferință cu Mohamed Sadiki, ministrul agriculturii, pescuitului maritim, dezvoltării rurale, apelor și pădurilor din Regatul Marocului. Tema întrevederii a vizat nevoia Marocului de a importa ovine și întărirea relațiilor de cooperare dintre cele două țări. În acest sens, se lucrează la întocmirea unui Memorandum de înțelegere între cele două state pe subiecte legate de comerț exterior.

Oficialul MADR și-a exprimat aprecierea pentru interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piața de ovine din România, afirmând că o mare parte din activitatea fermelor românești poate reprezenta un exemplu de bună practică în domeniul zootehnic la nivel european. Totodată, ministrul Daea a transmis asigurări că țara noastră acordă o importanță deosebită regulilor de export privind bunăstarea animalelor în timpul transportului.

”România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană și MADR urmărește creșterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care țara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul folosește toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul și a sprijini crescătorii de ovine să-și valorifice produsele obținute în fermele pe care le au în diferite zone ale țării”, mai arată Ministerul Agriculturii.

Cei doi omologi au convenit ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile pentru agrearea modelului de certificat sanitar veterinar pentru ovine vii de către autoritățile sanitar-veterinare ale celor două state, iar ulterior o delegație formată din oameni de afaceri și oficiali guvernamentali din Maroc va realiza o vizită în România pentru a deschide drumul concret al colaborării practice.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.